Forsiden 5 km Pulsur Alle artikler Om siden

Måder at snøre snørebåndene på

Alternative måder at snøre sine løbesko på

Vigtigt: Alle fødder er forskellige. Hvad der virker for én person er måske helt umuligt for en anden. Så der er ikke én rigtig måde at snøre sine sko på. Jeg opfordrer dig helt klart til at afprøve mange forskellige måder at snøre skoene på for at finde den metode, som passer dig bedst.

Dette indlæg er blot inspiration til de forskellige måder at snøre sine løbesko på.

Fordele ved at eksperimentere med forskellige måder at binde snørebånd på

Når du binder dine snørebånd anderledes, så vil din sko sidde anderledes på din fod. For nogle betyder det, at de vil kunne løbe (marginalt) lidt hurtigere, for andre, at de ikke får vabler, når de løber langt. I nogle tilfælde kan det sågar afhjælpe skader.

Ganske kort kan det siges, at det helt sikkert er værd at eksperimentere med hvordan man binder snørebåndene på sine løbesko.

Her får du nogle metoder, du kan afprøve. Sørg for at løbe mere end én gang med hver "binding" ? medmindre selvfølgelig, at du kan mærke, det er direkte skadeligt for dig.

Runner's Loop

Runner's Loop har mange navne. Den bliver også kaldt for »heel lock«, »lace lock« og på dansk »hællås«. Som du nok kan regne ud, så vil hællås snøringen hjælpe dig med at holde din hæl på plads i skoen. Alle kender til at have en sko, der "slipper" lidt i hælen, når man løfter foden. Det kan være vanvittigt frustrerende og Runner's Loop snøringen vil helt klart hjælpe dig med at få din hæl til at holde pladsen.

Herunder kan du se, hvordan man binder Runner's Loop / hællås snøringen.

Window Lacing

Window Lacing kan hjælpe dig, hvis du føler at der er for meget pres på din overfod.

I videoen her kan du se, hvordan man snører sine løbesko med Window Lacing

Parallel lacing

Parallel snøring kan også være en teknik til dig, der har smerter.

Herunder kan du se, hvordan man udfører en parallel snøring.

»Climb mountains, not so the world can see you, but so you can see the world.«

Billede af løbesko

Mere om at snøre sine løbesko

Der er både mange youtube videoer med hvordan man snører sine sko og andre hjemmesider, der guider dig til en god måde at snøre sko på. Jeg synes, at Asics i New Zealand har lavet en rigtig god guide på på siden her.

Oplever du smerter eller vabler, så bør du helt klart eksperimentere med at snøre dine løbesko anderledes. Er det vabler, du har problemer med, så kan du også forsøge dig med forskellige løbestrømper.