Forsiden 5 km Pulsur Alle artikler Om siden

Løbe hastighedsberegnere – beregn løbetid


Her er forskellige løbeberegnere du kan bruge til at beregne din løbetid

Jeg har lavet forskellige løbeberegnere, så du kan indtaste din ønskede sluttid, så får du udregnet din kilometer-tid.

Beregn pace

Denne beregner, kan udregne dit pace, hvis du indtaster hvilken distance, du vil løbe og hvilken tid, du vil løbe den på. Bemærk du skal indtaste distancen i meter (altså 5 km = 5000 m).

: (timer:minutter)


Specifikke løbe beregnere

Jeg har også lavet en stribe beregnere, som er målrettet bare en enkelt distance og andre praktiske ting. Du finder link til dem herunder:

Beregner til 5 km løb

Her kan du indtaste din ønskede tid på en 5 km rute og få beregnet, hvad din gennemsnitshastighed skal være for at nå dit mål.


Beregner til 10 km løb

Her kan du indtaste din ønskede tid på en 10 km rute og få beregnet, hvad din gennemsnitshastighed skal være for at nå dit mål. Du får også listet dine mellemtider for hver kilometer.


Beregner til halvmarathon

Her kan du indtaste din ønskede tid på en halvmaraton og få beregnet, hvad din gennemsnitshastighed skal være for at nå dit mål. Du får også listet dine mellemtider for hver kilometer.


Beregn din forbrænding

Her kan du taste ind, hvor meget du har løbet og hvad du vejer. Så får du at vide, hvor mange kalorier, du har forbrændt.

Jeg kan godt lide at løbe – og at programmere. Så da jeg startede siden StartToRun var det oplagt at lave en løbeberegner. Den første blev hurtigt populær og jeg fik flere forespørgsler på, om jeg ikke ville lave nogle flere. Så derfor er der kommet flere til undervejs. Du kan se alle mine beregnere herover.

De er ret enkle. Du skriver, hvor langt du vil løbe (det har jeg så skrevet i dem herover) og så hvor hurtigt, du gerne vil løbe den. F.eks. kan du skrive du vil løbe en 5 km på 22:00 minutter. Så skal du løbe med pace 4:24. Det betyder rent praktisk, at du skal løbe 1 km på 4 minutter og 24 sekunder.

Når du planlægger dit løb bør du nok løbe første kilometer lidt langsommere – f.eks. 4 minutter og 40 sekunder. Den næste løber du så noget hurtigere f.eks. 4 minutter og 30 sekunder. Tredje km løber du endnu hurtigere f.eks. 4 minutter og 20 sekunder og de to sidste endnu hurtigere. Det kaldes at løbe negativt split.


Pace beregner – hvordan beregner man løbe pace?

Vil du selv beregne din pace / hastighed, så har jeg herunder forklaret, hvordan du gør det.

Som regel kender du din distance og så kender du din hastighed enten i km i timen eller i pace som f.eks. 4:30. Det betyder, at du bruger 4 minutter og 30 sekunder på at løbe 1 km.

Typisk vil folk vide: "Hvis jeg vil løbe en 5 km distance på 22:30, hvor hurtigt skal mit pace være?" Eller "Jeg løber ca. med pace 4:50 - hvor hurtigt løber jeg så en 10 km, hvis jeg kan holde det pace?". Lad os se på et par eksempler.


Eksempel 1: Du vil løbe en 5 km på 22:30 og vil udregne din pace.

For at finde ud af, hvor hurtigt, du skal løbe, skal vi regne ud, hvor meget du skal løbe 1 km på. Måden vi gør det på, er at tage vores tid og dividere med 5 (fordi vi løber 5 km). Men det er lidt svært bare at dividere minutter og sekunder på den måde, så derfor laver vi det hele om til sekunder først. 22:30 er altså (22*60)+30 = 1350 sekunder. Det tal er lidt nemmere at dividere med 5.

Så vi skal løbe 5 km på 1350 sekunder. Det betyder, vi skal løbe 1 km på 1350/5 = 270 sekunder. Nu skal vi omregne 270 sekunder til minutter. Google kan gøre det for os eller vi kan gøre det selv. For at regne 270 sekunder til minutter, skal vi dividere med 60. Så 270/70 er 4,5 minutter. Bemærk det betyder fire et halvt minut. Altså 4:30. Måden du finder de 30 sekunder på er således. Du tager tallet 4,5 og runder ned til 4. Så tager du alle vores sekunder (altså 270). Du trækker 4*60 fra de 270, så det er 270 - (4*60) = 30. Fordi der er 30 sekunder til rest, når du har trukket dine minutter fra.

Eksempel 2: Du vil beregne din løbetid, når du løber 6 km med 12,5 km/t.

Løber du i gennemsnit 12,5 km/t og vil vide, hvor hurtigt du løber en 6 km på, så kan du beregne det sådan her.

Du løber 12500 meter på 60 minutter. Dvs du løber 12500/60 = 208,3 m i minuttet. Du ved, du skal løbe 6000 m (altså 6 km), så det vil tage dig 6000/208,3 minutter at løbe en 6 km distance. Det giver 28,8 minutter.

Du skal huske, at de 0,8 det samme som 0,8 minut. Dvs 0,8*60, hvis du vil have det i sekunder altså 48 sekunder. Så hvis du løber 6 km med 12,5 km/t, vil det tager dig 28 minutter og 48 sekunder.

Jeg håber denne vejledning i at beregne hastighed / pace har hjulpet dig, så du selv kan udregne din pace til dit løb.

»Just stick with it. What seems hard now will one day be your warm-up«

Billede af løbesko

Håber du kommer i gang med at løbe

Løb har givet mig så mange gode oplevelser. Både socialt, sportsligt, mentalt og naturoplevelser. Jeg håber, du også kan komme i gang med at løbe og nyde glæden ved løb.

Jeg ved godt, at de første 10-50 gange (ja måske mere) er det virkeligt hårdt at komme ud. Men en dag bliver det virkeligt magisk og du bliver afhængigt af at komme ud og få frisk luft, mærke dine ben arbejde, fornemme hvordan du ikke kan tænke på hverdagens stress og jag og kun fokusere på at flytte den ene fod efter den anden.